18 Mart 2011 Cuma

RÜZGARIN GÖLGESİ_Carlos Ruiz Zafon

Yayın Evi: Altın Kitaplar
Basım Yılı: Mayıs 2008
Sayfa Sayısı: 527

"Daniel, Barcelona'da eski bir kitapçı dükkanının sahibi olan babası onu Unutulmuş Kitaplar Mezarlığı'na getirdiğinde, "artık kimsenin hatırlamadığı, zaman içerisinde sonsuza dek unutulan ve günün birinde okurların eline düşecekleri saati bekleyen kitaplar"ın içinden Rüzgarın Gölgesi'ni seçer. Kitabı bir solukta okuduktan sonra, esrarengiz bir şekilde ortadan kaybolduğu söylenen yazar Julian Carax'a ne olduğunu öğrenmek, onda bir saplantı haline gelir. Fakat bu, hiç de kolay değildir. Kim olduğu bilinmeyen, tuhaf bir adam Julian'ın kitaplarını birer birer bulup yok etmektedir. Daniel, Julian'ın dramatik hikayesi ve kitaplarının izini sürerken, koruyucusu olduğu kitabın yazarının başına gelenlerin, kendi kalp kırıklıkları ve yaşam örgüsüyle nasıl örtüştüğünün de hayretle farkına varacak, ne pahasına olursa olsun bu gizemi aydınlatmak için savaşacaktır."

Rüzgarın Gölgesi, gerçekten enfes denilebilecek nitelikte bir roman. Kitabın kurgusal katmanları herhangi bir falsoya yer bırakmayacak şekilde özenle planlanmış. Hem içerdiği edebi dil, hem de konunun özgünlüğü ve ilginçliği açısından okuyucusunu doyuruyor.

2 yorum :

  1. birkaç yıl evvel kitap fuarından alıp okuyamadığım kitaplar Rüzgarın Gölgesi . Bu yazıdan sonra artık okuma programıma alıyorum:)

    YanıtlaSil
  2. Okuduğunda yapacağın yorumu merak ediyorum. :)

    YanıtlaSil

Burası sukûnetin hakim olduğu, tenha bir kütüphane. İçinden geçenleri fısılda ki orada olduğunu bileyim.