18 Nisan 2014 Cuma

ÇARPIK EVDEKİ CESETLER _ Agatha Christie

Yayın Evi: Altın Kitaplar
Basım Yılı: Nisan 2014
Sayfa Sayısı:248

Agatha Christie'nin en beğendiğim iki kitabımdan biri* dediği Çarpık Evdeki Cesetler'i gerçekten külliyatı içerisinde ayrı bir yere koymak gerek. Onun büyük aileler (yaşlı zengin adam, genç karısı, çocukları, torunları, yaşlı hala-teyze) kurduğu diğer romanlarından daha dehşetengiz bir havası var ki bunu da katili söylemeden anlatmak zor.

Aristide Leonidas insülin iğnesine karıştırılan göz damlasından zehirlenerek ölür. Üç Kuleli Malikane'sindeki herkes gibi torunu Sophia da zan altındadır. Genç kız, katili bulması için babası Scotland Yard'da çalışan nişanlısı Charles'tan yardım ister..

Poirot veya Marple içermediği halde çok iyi bir iç düzen ve heyecana sahip bir roman bu. Cinayet işleniş sırası ve karakterler açısından Porsuk Ağacı Cinayeti'ne çok benziyor ama ondan çok daha insancıl. İyi bir Agatha Christie polisiyesi okumak isterseniz kitabı es geçmeyin derim.

Çarpık bir adam vardı, çarpık bir yolda yürürdü.
Çarpık bir çitin yanında, çarpık bir altı peni buldu.
Çarpık bir kedisi vardı, çarpık fareler tutardı.
Ve hepsi küçük, çarpık bir evde otururlardı...

(*diğer kitap Şahidin Gözleri.)
 

4 yorum :

  1. İlk okuduğum Agatha Christie kitaplarından biri her iki okumamda da beni etkilemiştir. Gerçekten de Poirot'nun olmadığı ama aranmadığı ender kitaplardan biri. Yeni baskısının kapağındaki evi de çok beğendiğimi belirtmek isterim
    Bu güzel yazı için teşekkürler canım arkadaşım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ev çok hoş cidden :) Bu okumamda ilk defa okuduğumdaki kadar meraklanmadım, o sebeple istediğim gibi coşkulu, uzun bir yazı olmadı ama bu da normal sanırım. Teşekkür ederim tamamlayıcı yorumun için.

      Sil
  2. Çarpik Evdeki Cestler,benim için On Kucuk Zenci ve Sonunda Olum Geldi kadar şok ediciydi.Katil kitabin sonuna dek bir kez bile şüphe etmedigim bir kişiydi.
    Sevgili Biblio birde ust uste yazilarinizi gorupte ben nasil bakmadim,nasil olduda yorum yazmadim diyor azicikta bunun utancini yaşiyorum :)
    Sevgiler Şehbal

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biriktirip peşpeşe okumak da ayrı güzel olabilir :) Bu kitap hakikaten dehşetengiz ve çok güzel.

      Sil

Burası sukûnetin hakim olduğu, tenha bir kütüphane. İçinden geçenleri fısılda ki orada olduğunu bileyim.