29 Ekim 2015 Perşembe

MYSTERY CASE FİLES 12: KEY TO RAVENHEARST CE [Ekim 2015]

Oyun iki gün önce çıktı, dün oynadım ve bugün de yazıyorum, Gece Kütüphanesi için fazla hızlı oldu bu sefer. Bu kadar çabuk çünkü Mystery Case Files, saklı obje serileri içinde en iyisi ve heyecanla Ekim sonunu bekliyordum. Serinin tüm oyunları aynı keyifte diyemeyeceğim ama özellikle Return to Ravenhearst, Dire Grove ve Madame Fate, zirvedeki oyunlar benim için.

Ravenhearst oyuncular tarafından en sevilen mekan, bu sebeple seri içinde dört oyuna ev sahipliği yapıyor. Escape from Ravenhearst, çok kısa gelmişti bana ama Key to Ravenhearst daha bir dolu dolu olmuş.

Oyunda Return to Ravenhearst ve Dire Grove'a yakın güzellikte çizimler var, oradakiler kadar güzel mekanlar yok maalesef. Bulmacaları zevkli, hikaye akışı da çok dehşetli değil, olmadık yerde çığlıklar yok, yaklaşıp uzaklaşan korku görüntüleri filan ayarında. Bonus bölümü de ayrıca güzeldi.

Keyifli oyunlar diliyorum.



10 yorum :

  1. Süpersin Biblio'cum, oynamak için sabırsızlanıyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oynadıktan sonra da yorumlarını bekliyorum Eren'cim, beğenecek misin acaba? :)

      Sil
    2. Nihayet oynayabildim Bibliocum gerçekten güzeldi ama dediğin gibi benim için de bir Dire Grove değildi:) bu arada oynarken de bir farklılık hissettim meğersem yapım şirketi değişmiş ,sanırım sırp bir firma olmuş, sonunda "oyunun yapım aşaması" gibi bir bölüm vardı, ilginçti o da:)

      Sil
    3. Yapımcıların konuştuğu bir video vardı, onu mu diyorsun acaba Eren'cim? Bonus bölümü de ayrıca güzeldi. :)

      Sil
  2. Evet Bibliocum:) aynen bonus bölümü çok hoşuma gitti, bu sefer mesela gizli nesne bulma kısımlarını ayrıca tek tek oynama, yine puzzle kısımlarını da ayrıca oynama imkanı sunmaları da güzeldi:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayli emek verilmiş bu sefer. :) Birkaç gün sonra da yeni bir Ravenhearst oyunu çıkacak ama nasıl olacak çok merak ediyorum, peşpeşe çıkarmazlardı normalde.

      Sil
  3. Aa çok şaşırdım bu habere, inanılmaz, merakla bekliyorum o zaman:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dün yayınlandı Eren'cim, Ravenhearst Unlocked adıyla. :)

      Sil
  4. haber verdiğin için çok sağ ol Bibliocum, sen bahsetmesen ard arda iki oyun yayınlanacağı aklıma gelmezdi, çok merak ediyorum, indirdiğim yerde oyuna 5 üzerinden 3 vermişler, bir öncekine ise 5 yıldız vermişler, senin yorumunu okumak için de sabırsızlanıyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. rica ederim ne demek :) çok şaşırdım ben de. ilk fırsatta bakmak istiyorum.

      Sil

Burası sukûnetin hakim olduğu, tenha bir kütüphane. İçinden geçenleri fısılda ki orada olduğunu bileyim.