2 Mayıs 2016 Pazartesi

MÜHENDİS SAYILARI SEVİYORDU Boileau-Narcejac

Yayın Evi: E Yayınları
Basım Yılı: 1971
Sayfa Sayısı: 180

Bir ödül yemeğinde tanışıp birlikte polisiye roman kurgulamaya karar veren kendi çapında başarılı iki yazarın ortak çalışmalarından biri; Mühendis Sayıları Seviyordu. İsmi ilgimi çektiği için almıştım, her ne kadar Agatha Christie'leri defaatle okumayı seviyor olsam da, arada başkaları neler yazmış görmek istiyorum. Polisiye roman arayışlarımın sonucu genellikle hayalkırıklığı, ama olsun.

Kimyasal reaksiyonlar üzerine çalışan ve önemli buluşlar yapıp üreten bir fabrikanın mühendislerinden biri, bir kapıdan başka girişi olmayan bürosunda öldürülür. Camdan da odaya kimsenin girmesi mümkün değildir. Diğer mühendisler silah sesini duyup odaya koştuklarında, cinayetin yanısıra içinde sıradışı bir patlayıcı madde bulunan tüpün de kasadan çalınmış olduğunu görürler..

Klasik bir kilitli oda polisiyesi. Tekniği yerli yerinde ama ruhu eksik, yavan. Belki bu ikilinin konusu ilgimi çekecek başka kitapları vardır, kimbilir.

2 yorum :

  1. Bu kitabı okumayı çok istiyorum, pdf'e scan edip filan bir şekilde paylaşmanın bir yolu var mı?

    YanıtlaSil
  2. Mevcut olsaydı hediye ederdim ama elden çıkarmıştım. Şu durumda nadirkitap’ta onlarcası mevcut. Oradan bakabilirsiniz.

    YanıtlaSil

Burası sukûnetin hakim olduğu, tenha bir kütüphane. İçinden geçenleri fısılda ki orada olduğunu bileyim.