9 Ağustos 2010 Pazartesi

MYSTERY CASE FİLES 5; RETURN TO RAVENHEARST [2008]


Lanetli Ravenhearst köşkünde, tüyler ürpertici bir gezintiye hazır mısınız?

Oyun, bahçe kapısının yanında esrarengiz ışıltılarla yanıp sönen çalılıklarda başlıyor.. Kapılar açıldığında, genç bir kadının hayaleti, Ravenhearst’a hapsolmuş ruhları yeniden özgürlüklerine kavuşturmanız için yardım isteyecek ve onu takip ederek merdivenli patikayı tırmanacaksınız.

Göğün envai çeşit gri tonlarına büründüğü, ıslak ve kasvetli bir gün.. Ravenhearst Köşkü tüm gizemleriyle karşınızda..


Köşkün etrafında biraz dolaştıktan sonra, evin yarı-yıkık ve tozlu mutfağına girdiğinizde , pencerenin önünden bir gölgenin geçtiğini görecek, ayak sesleri yankılanırken, raftaki birkaç gerekli eşyayı alıp derhal oradan kaçmak isteyeceksiniz..

Verandada sizi bekleyen katmerli, mor gülü bahçenin derinliklerindeki taş kesilmiş kadına verdiğinizde, salondaki şöminenin ardındaki gizli geçidin anahtarı; ay figürü elinizde olacak.




Gizli dehlizde karşınıza çıkacak kapılardan geçip terkedilmiş kasabaya ulaşacaksınız.



Eski kuaför dükkanında, derin bir nefes alın ve duş perdesini çekin. Karşılaştığınız şey kanınızı donduracak!

Bu büyüleyici kasabanın küçük bir okulu ve oyuncakçı dükkanı da var.. Hansel ve Gretel masalından fırlamış gibi duran Zencefilli Çörek Evi’nde her biri birbirinden güzel porselen bebeklerin çay sofrasına davetlisiniz..

Gizli geçitteki son kapı açıldığında, oradaki vagona binerek daha evvel uzaktan gördüğünüz yamaçtaki misafir evine gidin..


Burada oyunun “en” dramatik mekanlarından olan kütüphaneyi de görme fırsatınız olacak..




Daha sonra tekrar Ravenhearst’a dönerek görevleri tamamlayın ve dükkanlarından birindeki asansörle yeraltı mağarasına ulaşın.. Kalp şeklindeki 10 mücevheri duvardaki panele yerleştireceksiniz ve.. Oyun sona erecek..

Mystery Case Files serisinin 5. ve en başarılı oyunu olan Return To Ravenhearst, tüm gizli obje, macera ve zeka bulmacası gereksinimlerinize cevap verirken, etkileyici müzikleri, efektleri ve çizimleriyle estetik duyularınıza da hitap ediyor..

KEYİFLİ OYUNLAR!

9 yorum :

  1. playstation oyunu mu bu? süpermiş.

    YanıtlaSil
  2. PC oyunu ama dehşet bir şey hakikaten :) Hoşgeldiniz bu arada.

    YanıtlaSil
  3. Evet saklı obje oyunu, benim de çok sevdiğim türlerden biri. Oyun yazılarına yorum geldikçe, çoğaltsam mı onları diye düşünmüyor değilim. :) Bir sürü iyi oyun var tanıtılacak.

    YanıtlaSil
  4. Cidden öyle, Return to Ravenhearst şimdiye kadar oynadığım en iyi saklı obje oyunu.

    YanıtlaSil
  5. Adventure sanıp oynamıştım açıkcası benim için berbat sıkıcı bir deneyimdi. "Saklı obje oyunu" diye düşününce aslında idare edermiş bunu farkettim. Bu arada blogunu çok sevdim :) Umarım adventure oynuyorsundur ve oyun tavsiyesi yazarsın :) Sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Saklı obje türü alışık olmayanlar için hayli sıkıcı olabilir haklısın. Benim çok sevdiğim türlerdendir, bazı oyunların çizimlerine özellikle hayran kalıyorum.

    Adventure'e gelince sayfanın yukarısında Oyun Tavsiyeleri diye bir bölme var, ordan Monkey Island Special Edition tanıtımıma ulaşabilirsin. En sevdiğim macera oyunlarındandır. Daha fazlasını yazma konusunda önerini dikkate alacağım.

    Hoşgeldin Gece Kütüphane'sine.

    YanıtlaSil
  7. Tanittigin butun Sakli obje oyunlarinda gozum var.satin almadan full version oynamanin bir yolu var mi?

    YanıtlaSil
  8. Penny Dreadfull'da daha uzun cevap yazdım.

    YanıtlaSil

Burası sukûnetin hakim olduğu, tenha bir kütüphane. İçinden geçenleri fısılda ki orada olduğunu bileyim.