9 Haziran 2011 Perşembe

PENNY DREADFULL'S SWEENEY TODD [2010]

Uzun zaman önce karşılaştığım Penny Dreadful's Sweeney Todd, yağmurlu ve gotik Londra atmosferi, arkaplanındaki acımasız hikaye ve elbette çizim kalitesiyle beni hayli etkilemiş bir oyundu. Gece Kütüphanesi için görüntülerini almak istediğimde bir defa daha zevkle oynadım.

Fleet Sokağının şeytani berberi Sweeney Todd'un hikayesini Johnny Deep ve Helena Bonham Carter'ın oynadığı enfes müzikal filmden bilirsiniz. "Karısına göz diken  yaşlı ve zengin bir yargıç tarafından haksız yere hapse gönderilen Benjamin Barker, yıllar sonra şehrine geri döndüğünde, ismini Sweeney Todd olarak değiştirir ve ailesininin intikamını almaya karar verir. Eskiden kendisine ait olan berber dükkanına gittiğinde alt kattaki dükkanın sahibi Mrs. Lovett'le tanışır. Kadın bir pasta ve börek salonu işletmektedir. Mrs. Lovett, Sweeney'e karısının kendisini zehirlediğini, kızının ise yargıcın elinde olduğunu söyler. Bu esnada berberliğe yeniden başlayan genç adamı müşterilerinden biri tanıyınca Sweeney onu öldürür. Mrs. Lovett ona cinayeti örtbas etmesi için yardım ederek, etleri böreklerinde kullanabileceğini söyler. Cinayetler devam eder ve Sweeney Todd'un berber dükkanına kurduğu düzenekle cesetleri binanın altındaki mahzene göndermeye başlarlar.."

Esrarengiz hikayesi ve özenli kurgusuyla Penny Dreadful's Sweeney Todd, saklı obje türünün kalifiye oyunlarından. Sırf dükkan vitrinlerinin güzelliği için bile oynamaya değer. Şiddetle tavsiye ediyorum.







13 yorum :

  1. İyi de ben oynarken hep film aklıma gelir ; o kanlar, insan etinden kıymalar filan; midem kaldırmaz ! :)

    YanıtlaSil
  2. Oyunda o atmosfer dışında onları hatırlatacak pek bir şey yok :)

    YanıtlaSil
  3. ilginç oyunlar. collectors edition ile normalleri arasında ne fark var nasıl öğrenebilirim?
    banu

    YanıtlaSil
  4. collectors edition içinde bazı ekstralar içeriyor, duvarkağıtları, müzikler, bonus bölümleri, çizim taslakları ve rehber gibi.

    YanıtlaSil
  5. teşekkürler...
    banu

    YanıtlaSil
  6. Hic aklimda yokken oyunun deneme suresini indirdim.Simdi devamini da istiyorum.Benim pc oyunlari hakkinda bilgim sifira yakindir.Satin almanin disinda baska bir yol var mi?Tanittigin her oyunda gozum kaldi da.
    Once bir sorayim istedim

    YanıtlaSil
  7. Gece Kütüphanesi oyun bölümüne ilgin çok hoş. :) Böyle bir yol elbette var. downturk.info adresinde hepsini bulabilirsin. Tekrar yardıma ihtiyaç olursa burdayım. Oyunların final yada collector's edition sürümlerini indirirsen full olarak oynarsın.

    YanıtlaSil
  8. Vallahi hepsi bu gorseller ve senin super anlatimin yuzunden oldu :) Dun gece birkacini indirdim ama en cok bunu sevdim.Digerleri pek sarmadi :)

    Tesekkur ederim

    YanıtlaSil
  9. Rica ederim, saklıobje oyunları biraz değişik bir tarz ve çok fazla kötü/taklit oyun da var piyasada. Seçerek yayınlıyorum, bu son yayınladıklarım içinde en iyisiydi. Return to Ravenhearst'ı da muhakkak oyna, muhteşemdir.

    YanıtlaSil
  10. ben de bayılıyorum senin seçtiğin oyunlara:) gizli obje bullma ile adventure tarzını harmanlayan oyunlar favorim. bunu da deneyeceğim elbet:)

    YanıtlaSil
  11. Çok teşekkür ederim Aslı'cım, daha çok oyun var yazmak istediğim bu hususta :) Sweeney Todd'u oynayınca yine yorumlarını bekliyorum.

    YanıtlaSil
  12. Bayıldım bu bloga! Artık takipteyim:)

    YanıtlaSil

Burası sukûnetin hakim olduğu, tenha bir kütüphane. İçinden geçenleri fısılda ki orada olduğunu bileyim.