28 Haziran 2011 Salı

SLEUTH / ÖLÜMCÜL OYUN [2007]


İki kişilik bir kedi-fare oyunu Sleuth. Yaşlı ve zengin ve ünlü yazar, Andrew Wyke (Michael Caine), kendisine ihanet eden karısının aşığı, Milo Tindle (Jude Law)'ı yüzleşmek için evine davet eder. Niyeti ona iyi bir ders vermek ve aşağılamaktır. Bunda başarılı da olur ama bu oyunun yalnızca ilk setidir. Andrew ve Milo rol değişimleri ve zeka oyunlarıyla dolu üç aşamadan geçecek ve kazanan sadece biri olacaktır..

Film, 1972 yılında yılında çekilen Sleuth'un bir nevi yeni uyarlaması. Yönetmen Kenneth Branagh, karakterler dışında  iki film arasında herhangi bir benzerlik bulunmadığını söylese de işin ilginç tarafı eski filmde genç aşığı oynayan Michael Caine, bu defa yaşlı adam rolüne bürünerek karşı tarafa geçiyor. Andrew'in karısının ağzından tanımlandığı şekilde; donuk, tutuk ve acımasız bir havası var ama Michael Caine'nin oyunculuğunun beni çok da ilgilendirdiğini söyleyemem. Jude Law ise hayat dolu, kurnaz genç adamın değişen ruh hallerini iyi yansıtıyor. 

3 yorum :

  1. Bu filmi izlediğim bayağı oluyor, psikolojik oyunların insanı şaşırttığı değişik bir filmdi gerçekten:)

    YanıtlaSil
  2. Hoşgeldiniz Gece Kütüphanesine. Bu arada kitaplığınızı takibe aldım. Annenizin resim notlarından da daha fazla eklerseniz sevinirim. Çok hoş bir blog oluşturmuşsunuz.

    YanıtlaSil
  3. Hoşbulduk, Çok teşekkür ederim:)

    YanıtlaSil

Burası sukûnetin hakim olduğu, tenha bir kütüphane. İçinden geçenleri fısılda ki orada olduğunu bileyim.