31 Aralık 2011 Cumartesi

N VEYA M?_Agatha Christie

Yayın Evi: Altın Kitaplar
Basım Yılı: Ağustos 2008
Sayfa Sayısı: 239

Genel olarak hiç ilgimi çekmeyen bazı konular var: casusluk da bunlardan biri. Hal böyle olunca bu tarz bir hikayeyi sevgili Agatha Teyze bile yazsa çok değerli olamıyor benim için.

N veya M?, daha önce okuduğum adıyla Ölüm Pusudaydı, bir Tommy-Tuppence romanı. Çiftimizin çocukları büyümüş, kendileri de orta yaşa erişmişler bu romanda. Gizli Servis Şefi Bay Grant, Tommy'e ıssız bir kır pansiyonunda gizlendikleri sanılan Alman casusları N ve M'yi bulma görevini verir. Tuppence safdışı bırakılmayı elbette kabul etmeyecektir. Kendine bir rol biçerek kocasının peşinden gider. İkili pansiyonda kalan müşterileri tek tek inceleyerek sonuca ulaşmaya çalışırlar. 

Kitapta tek sevdiğim nokta küçük Betty'le ilgili kısımlar oldu. Süleyman aleyhisselam'ın hikayesi, ıslak ayakkabı bağları gibi ayrıntılar hoştu.

Özellikle bu dedektif çifti seviyorsanız N veya M?'yi okumaktan zevk alabilirsiniz. Bunun haricinde vasattan öteye gidemediğini söylemem lâzım.


7 yorum :

  1. Agatha teyzemin kitaplarından şimdilik 7 tane okumuş olduğum için henüz bu çifte rastlamadım . Okumak istediklerimden sonra okusam daha iyi olur diye düşündüm bir an =)

    Bu arada sayfaya yağan karlar çok güzel. Ne zamandır kod arıyordum bulduklarımın hepsinde de küp küp karlar yağıyordu. Kar değil buz kalıbı desem daha doğru olur . Öyle kar mı yağarmış =)) Eline sağlık çok güzel olmuş.

    YanıtlaSil
  2. Evet bundan daha önce okunacak çok iyi kitapları var hakikaten.

    Kar efektini beğenmenize sevindim. Düzgün çalışan kar efekti diye googledan ararsanız çıkıyor. Adresi tam hatırlayamadım maalesef.

    YanıtlaSil
  3. Canım ben de çok sevmiyorum casusluk ama bu sefer bunu sevmiştim sayfanda kar görmek çok güzel oldu benim için de tekrar güzel bir yıl diliyorum

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Teşekkür ederim canım, karı eklerken senin de seveceğini düşünmüştüm =) Christie okumalarımızla güzel oldu.

    YanıtlaSil
  5. Tommy ve Tuppence'ın bir tek macerasını okumuş ondan da hazetmemiş biri olarak bu kitaptan uzak duruyordum. Ama Deniz sağolsun öyle güzel anlatmış ki çok okuyasım gelmişti. Şimdi senin yorumunla yine fikrimi değiştirdim, ne yanar döner insanım yahu:))

    YanıtlaSil
  6. Aslında çok da sevimsiz değiller ama sürekli bu tarz maceralar yaşadıkları için ısınamıyorum ben de bir türlü. Biraz Kader Kapısı'ndaki son maceralarını sevmiştim, orada da sevdikleri çocuk kitaplarından ve oyuncaklardan uzun uzun bahsettikleri için. =) Deniz'in yazısına ben de bakiyim tekrar.

    YanıtlaSil
  7. ben de bu ikiliye mesafeliydim ama deniz kıyısında huzurlu bir pansiyonda geçtiği için hoşuma gitti sanırım ben çok heyecanlı buldum bir de özel ilgi alanım 2. dünya savaşı belki o da kitabı sevmeme yol açmıştır :) Judy'ciğim sana ah yanar döner aaacaipsin demek istiyorum :D

    YanıtlaSil

Burası sukûnetin hakim olduğu, tenha bir kütüphane. İçinden geçenleri fısılda ki orada olduğunu bileyim.