11 Ekim 2012 Perşembe

ARADAKİ SİLAH _ Henry Kane

Yayın Evi: Varlık Yayınları
Basım Yılı: 1964
Sayfa Sayısı: 149

Ellery Queen serisinin bir kitabıymış gibi görünen Aradaki Silah, esasen Henry Kane'e ait bir polisiye roman. Dönemin 'popüler isim altında diğerlerini satma' amacıyla basılmış olduğu anlaşılıyor.

Doktor Harry Brown, çok zengin bir hastasının karısıyla ilişki yaşamaktadır. Kurt Gresham adındaki bu adam Harry'e büyük meblağlar teklif ederek, tamamen kendisi için çalışmasını ister. Kirli işler çeviren Kurt'a karşı koyamayan Harry, bir taraftan kendisinden kocasını öldürmesini isteyen Karen'la uğraşmak zorundadır. 

Henry Kane'in romanı klişe bir hikaye üzerinden ilerliyor. Okuma zevki veren herhangi bir artısı olduğunu söylemek mümkün değil.

Gerçek ve güzel Ellery Queen kitaplarıyla tanışmak için Mor İzler ve Siyamlı İkizler'i okuyabilirsiniz.

4 yorum :

  1. peki bu güzel kitapları nerden buldun sahaftan mı:)

    YanıtlaSil
  2. Aslında anlattığın kadarıyla ilginç ve okunabilir gibi ama neden beğenmedin acaba? Belki yazarın ünlü birinin imzasıyla yayınlaması okuma zevkini azaltmıştır. Ben böyle sahaftan alınmış eski kitapları çok seviyorum. Ne kadar güzel kokarlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sebep şekilsel değildi, konu ve anlatım itibariyle beğenmedim kitabı. Yoksa eski bir Christie'nin içinden okunmaya değer bir Carr da çıkabiliyor bizim baskılarda.



      Sil

Burası sukûnetin hakim olduğu, tenha bir kütüphane. İçinden geçenleri fısılda ki orada olduğunu bileyim.