31 Ekim 2013 Perşembe

BİRİSİ ÖLECEK _ Agatha Christie

Yayın Evi: Altın Kitaplar
Basım Yılı: 1970
Sayfa Sayısı: 189

Agatha Christie romanları arasında, onun klasik tarzını yansıtan, güzel ama çok da ayırtedici özelliği olmayan bir takım kitaplar var. Birisi Ölecek, bu standart Christie'lerden biri benim için. Aşina olduğum o sıcak hissi verdiği için keyif alarak okuduğum ancak dialogları, ayrıntıları uzun süre benimle kalmayan, etkisi çabuk geçen bir roman.

Bir yaz akşamı Hercule Poirot ve kadim dostu Hastings, Londra'da bir tiyatro gösterisine giderler. İzleyiciler arasında duygusal filmleri ile başarı kazanmış genç oyuncu Jane Wilkinson da vardır. Tiyatronun ardından Savoy otelinde yemek yiyen Poirot ve Hastings, genç kadın ve arkadaşlarıyla tekrar karşılaşırlar, Jane onları odasına davet ederek Poirot'dan bir ricada bulunur. Uzun zaman önce terkettiği kocası Lord Edgware'dan boşanmak istemekte, fakat acaip bir adam olan Lord buna yanaşmamaktadır. Jane, Poirot'nun Lord'la konuşarak onu ikna etmesini ister. Boşanmaya yanaşmazsa onu öldürmekten çekinmeyeceğini haykırır. Bu konuşmadan kısa bir süre sonra Lord Edgware öldürülünce bütün gözler Jane'nin üzerine çevrilir..

Birisi Ölecek'i uzun zamandır özlediğim için Tekinsiz Bir Agatha Christie Okuması esnasında tekrar zevkle okudum. Klasik bir polisiye roman tadı; muhteris kadın karakterler, egzantrik adamlar ve tabii Poirot-Hastings sohbetleriyle iyi vakit geçirdiğimi söyleyebilirim.


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Burası sukûnetin hakim olduğu, tenha bir kütüphane. İçinden geçenleri fısılda ki orada olduğunu bileyim.