7 Kasım 2010 Pazar

ÜÇBUÇUK ÖYKÜ_Patrick Suskind

Yayın Evi: Can Yayınları
Basım Yılı: 2005
Sayfa Sayısı: 88

Derinlik Baskısı, Bir Çatışma ve Maître Mussard'ın Vasiyeti isimli öyküler ve bir de Amnesie in Litteris isimli kısa bir görüş yazısından oluşuyor kitap.

Hikaye yazmayı biraz hafife almış görünüyor Suskind. Çarpıcı, dehşetengiz tarzı yer yer belirse de, maalesef çabucak okunup geçilecek ve unutulacak  hikayeler bunlar.  

Genç bir kadın ressam ve bir gazetedeki sanat eleştirmeni arasındaki tuhaf etkileşimi anlatan "Derinlik Baskısı", diğerlerine göre daha iyi bir hikaye denilebilir. En azından kurgusu sağlam. Ancak okuyucunun hikayeye yakınlaşmasına izin vermeyecek kadar hızla ilerliyor ve çok az ayrıntı içeriyor. 

"Bir Çatışma", kimsenin yenemediği yaşlı bir satranç oyuncusu ve onunla kapışmaya gelen yetenekli bir gencin oyununu anlatırken, Suskind'in bir diğer romanı Güvercin'in sonunu anımsatan bir bitişi var. Biraz saçma denilebilir. 

"Maître Mussard'ın Vasiyeti" çok iddialı olmaya çalışan, bunu okuyucunun gözüne soktuğu için sevmediğim bir hikaye. Midyeleşen bir dünya içinde midyeleşen bir adamın öyküsü. 

Üçbuçuk Öykü, bir parça hayalkırıklığı kitabı oldu benim için. Okunmasa da olur diyeceklerimden..


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Burası sukûnetin hakim olduğu, tenha bir kütüphane. İçinden geçenleri fısılda ki orada olduğunu bileyim.