10 Kasım 2013 Pazar

WİLLİAM FAULKNER OKUMALARI [15-30 Kasım 2013]



Sevgili thalassapolis, uzun zamandır yılda iki defa Nobel ödüllü yazar okumaları yapıyordu,
zevkle takip ediyordum ama katılma fırsatım olmamıştı. Bu Kasım ayı için böyle bir planı olup olmadığını sorduğumda, 1949 yılında Nobel Edebiyat Ödülü almış Amerikan yazar William Faulkner'ı okumayı düşündüğünü söyledi. Tesadüfen Faulkner'ın Aşk ve Ölüm'ü okunacaklar kitaplığımdaydı, diğer kitapları da bir şekilde tamamlayabileceğimi düşündüm ve ona eşlik etmek istedim. Agatha Christie ortak tutkumuz ama birlikte diğer yazarları okumak da çok güzel oluyor canım arkadaşımla.

William Faulkner daha önce okuduğum bir yazar değil ama adını çok duydum tabii. Hatta kütüphanede Ülke Edebiyatı dersleri yaparken Amerikan Edebiyatı'na geldiğimde listemdeki ilk kitap Döşeğimde Ölürken'di, o üçlüyü alamadan duraklamıştım ve devam etmek mümkün olmadı daha sonra. Bu okumamızda yine Döşeğimde Ölürken'i okuyamayacağım zira kütüphaneden getirttiğim kitaplar içinde yoktu. Benim listem:


kitaplarından oluşuyor. Bize katılıp Kasım ayının ikinci yarısında Faulkner okumak isterseniz herhangi bir kitabını seçerek, blogunuzda veya instagramda bir başlangıç yazısı/fotoğrafı yayınlamanız yeterli. Okuma görselleri için ulaşabileceğiniz mail adresi:

gecekutuphanesi@hotmail.com

Keyifli okumalar diliyorum.

Kasım'da Faulkner Okuyanlar:

thalassapolis
piktobet

Not: Agatha Christie okumamızla ilgili kitapları henüz yayınlayamadım ama yakın zamanda onları ve diğer okuduklarımı da Gece Kütüphanesi'ne ekleyeceğim.

***

Önceki okumalarımıza göz atmak için: 

4 yorum :

  1. "ses ve öfke" ile "abşalom, abşalom!"u okumuştum ben de. bugünlerde de okunmayı bekleyen faulkner'lar var elimde. benim listem de şöyle: kurtar halkımı musa, yenilmeyenler, döşeğimde ölürken.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılımınızla çok memnun oluruz. Okuyacağınız kitaplara dair yayınlayacaklarınızı merakla bekliyorum.

      Sil
  2. Geç kaldım değil mi yazı için :) ama iki gün biliyorsun ne ile uğraştım neyse şimdi kafam rahat bir şekilde Faulkner okumasına başlayabilirim Bana katıldığın için çok teşekkür ederim seninle okumak çok çok güzel... Görsel ise muhteşem ellerine sağlık ne kadar teşekkür etse az
    Sevgiler Canım Arkadaşım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım esas ben nedense pek bir aceleci oldum bu Faulkner okumamızda, hatta başladım okumaya :) Yetiştiremem diye bir kaygım var galiba. Daha önceki okumanın kitaplarını da yayınlayamadım diye suçluluk da hissediyorum.

      Sıkıntıyı çözmene sevindim, güzel güzel okumamızı yapabiliriz şimdi. Sen olmasan bu etkinliğe böyle özenemezdim, asıl ben teşekkür ediyorum. İyi ki varsın.

      Sil

Burası sukûnetin hakim olduğu, tenha bir kütüphane. İçinden geçenleri fısılda ki orada olduğunu bileyim.