Yayın Evi: Zepros Yayınları
Basım Yılı: 2015
Sayfa Sayısı: 191
Başka Zaman Kütüphaneleri'ni çok uzun zaman önce okumuş ve adeta büyülenmiştim. Sonrasında Živković'in diğer kitaplarını da okudum, beğendiklerim oldu ama genel olarak tarzını sevsem de kütüphane hikayeleri kadar hiçbirinden etkilenmedim.
Cenaze levazımatçısı olan baş karakter, yaşadığı kentte bir sinema gösterisine davet edildiği bir mektup alır. Salona gittiğinde kendisinden başka sadece büyük sapkasıyla yüzünü örten bir kadının orada oturmakta olduğunu görür. Işıklar sönüp film başladığında bunun kendisini bir parktaki bankta oturarak geçirdiği bir zaman dilimini, kitap okuduğu için yakınına gelip oturan hoş bir kadını görmediği bir anı gösterdiğini farkeder. Gizli bir kayıt yapılmıştır ve ışıklar yandığında sinema salonunda kimse yoktur. Bir oyunun içinde olduğunu anlayan fakat merak yüzünden kendini bir türlü bundan kurtaramayan adam farklı randevularla çeşitli yerlere gider, ilginç olaylarla karşılaşır, gizemi çözmeye çalışır.
Gizli Kamera, biraz merak uyandıran, iyi vakit geçirmek için okunabilecek hoş bir roman ama bu tür kedi-fare oyunları halihazırda çok görülen hikayeler olduğu için kendine has bir farklılığı olduğunu söyleyemeyeceğim.
ilginç bir hikayeye benziyor, yine de kütüphane hikayelerine öncelik vereceğim Biblio'cum, sevgiler:)
YanıtlaSilBaya hoş aslında ama Başka Zaman Kütüphaneleri’nin yeri çok başka 📚
Silbu yazarı atlamış olmam gerçekten utanç verici...bazen dikkatimden kaçabiliyor sanırım..Ama ilk önce "Başka zaman kütüphaneleri" ni okumalıyım. Hoşuma gidecek gibi.Teşekkürler.İyi okumalar
YanıtlaSilankaralıkitapkurdu
Kitaplarının uzun zamandır basımı yoktu, bu kitap ve Başka Zaman Kütüphaneleri haricindekilerin halen yok, sadece sahaflardan bulunabiliyor. Çok bilinen bir yazar değil. İyi okumalar.
Sil