14 Mart 2011 Pazartesi

CENAZEDEN SONRA_Agatha Christie

Yayın Evi: Altın Kitaplar
Basım Yılı: Şubat 2009
Sayfa Sayısı: 317

Agatha Christie'leri uzun bir zaman geçtikten sonra tekrar okumanın en hoş tarafı katilin kim olduğunu anımsamamak olsa gerek. Böylece yeni bir merakla romanın son sayfasına kadar ilerliyorsunuz. Yalnız benim için işin kötü tarafı sadece daha önce okuduğumda sevmediğim Christie'leri unutuyor olmam. Cenazeden Sonra da bu şekilde çok fazla aklımda yer etmemiş kitaplardandı. Bu defa okuduğumda da fikrim değişmedi.

Çok zengin yaşlı bir adam olan Richard Abernethie öldüğünde, cenaze merasiminin ardından vasiyetnamenin okunması için akrabaları bir araya gelir. Merhumun kızkardeşi Cora, ağabeyinin bir cinayete kurban gittiğini ima eden sözler sarf eder. Ertesi gün yatağında baltayla öldürülmüş halde bulunan kadının sözlerindeki gizemi çözülmesi için ailenin avukatı Bay Entwhisthle Hercule Poirot'ya başvurur.

Kitabın dedektifi meşhur Hercule Poirot'muz fakat kendisi neredeyse kitap bitmeye yüz tuttuğunda sahne alıyor. Cinayetin pek de inandırıcı olmayan bir açıklaması, katilin Agatha Christie'nin daha önce de bir kaç defa kullandığı bir kamufle yöntemi var.

Cenazeden Sonra, sıkı bir Christie severseniz eksiğiniz kalmasın diye okunabilecek bir kitap. Bunun haricinde klasmanında çok daha iyi alternatifler (Elmayı Yılan Isırdı, Tavuskuşu Cinayeti, Üç Yanlış Üç Ceset v.b.) varken okumasanız çok şey kaybetmezsiniz diyorum.

4 yorum :

  1. çok güzel bir kitaba benziyor :) okumalyım ya evet :(

    YanıtlaSil
  2. Daha iyileri de var ama okuyun tabii :)

    YanıtlaSil
  3. A.C. yazar da okunmaz mı? Bence en kötüsü bile şahane ;)

    YanıtlaSil
  4. :) doğru diyorsun Deniz'cim, en kötüleri bile birçok kitaba göre çok iyi.

    YanıtlaSil

Burası sukûnetin hakim olduğu, tenha bir kütüphane. İçinden geçenleri fısılda ki orada olduğunu bileyim.