7 Haziran 2011 Salı

DREAM CHRONİCLES 5: BOOK OF WATER [2011]

Dream Chronicles, ilk çıktığı günden beri zevkle oynadığım serilerden. Bir rüya atmosferi içinde, yumuşak çizimli, fantastik kulübelerini, iksir yapma, bitki yetiştirme, kalıp çıkarma gibi ilginç görevlerini çok severim.  Bölümler ve bölüm isimleri değişse de şablon aşağı yukarı hep aynıdır: kocası yahut çocuğu kaçırılan genç bir kadın; Faye, gördüğü kabuslar ve o kabusların içinde yitirdiklerini bulma çabaları.. O, gerçeküstü alemde yolculuk ederken, rasathane, kütüphane, şifahane gibi harikulade görüntülere sahip mekanlarla karşılaştıkça oyundan ciddi bir keyif alıyorsunuz.

Serinin 5. oyunu Book of Water (Su Kitabı), yine bu tanıdık öğelerini sunuyor oyuncusuna, fakat biraz daha kısa bir hikayesi var. Bu defa Faye'nin kızı Lyra'yla birlikte şeytani güçler tarafından saldırıya uğrayıp lanetlenmiş anne ve babasını bulmak, üzerlerindeki laneti kaldırmak için uğraşıyoruz.

V Book of Water, güzel vakit geçirilebilecek kaliteli bir oyun. Ama daha önce hiç oynamadıysanız serinin başından başlamanızı tavsiye ediyorum. Dream Chronicles I in ardından sırayla: II The Eternal Maze, III The Chosen Child ve IV Book of Air de yayınlandı.

Keyifli oyunlar!
  

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Burası sukûnetin hakim olduğu, tenha bir kütüphane. İçinden geçenleri fısılda ki orada olduğunu bileyim.