14 Temmuz 2011 Perşembe

BEYAZ DÜŞLER_Nora Roberts

Yayın Evi: 318
Basım Yılı: 2009
Sayfa Sayısı: 318

Nora Roberts Vision in White  çizimlerini ve bulmacalarını çok sevdiğim bir saklı obje oyunuydu. Hikayesinin arkasında bir kitabın olduğunu anlayınca okumak istedim. Gerçi almadan önce de az çok nasıl bir kitapla karşılaşacağımı biliyordum ama merak işte.

Fotoğrafçı Mackenzie, üç arkadaşı; Connecticut'ta ailesinden kalan büyük evi bir düğün organizasyonu mekanına çeviren Parker, pasta tasarımcısı Laurel ve çiçek düzenleyicisi Emma ile birlikte çalışmaktadır. Mac, düğününü planladıkları gelinlerden birinin erkek kardeşi olan Carter'a aşık olur. Çeşitli iniş çıkışlardan sonra ilişkilerini evlilikle noktalamaya karar verirler.

Düğün krizlerini, çiçek ve pasta düzenlemelerini oyunda çok sevmişken, okurken kitapta fenalık geldi açıkçası. Yapay istekler, özenti konuşmalar ve boş kafalar yığınını süsleye püsleye anlatmaktan ve bunu defalarca aynı şekilde yapmaktan nasıl bıkmıyor Nora Roberts, anlaşılır şey değil. Sims evi düzenler gibi mekanı kuralım, içine birkaç kız ekleyelim, bunlara tavır belirleyelim, tamam.

Sonuç; çabuk okunan, üzmeyen yormayan ama bir şey de katmayan klasik bir "beyaz dizi" romanı. Çok çok kötü değil ama gene de kitabı okumak yerine oyununu oynarsanız yeter diyorum. Konuyu orada da özet geçiyorlar zaten. :)








4 yorum :

  1. valla ben nora robertsı çok severim kitaplarının büyük çoğunluğu var ama bu yokmuş sanırım bu da alınası...

    YanıtlaSil
  2. Bu türde kitapları gördükçe içime fenalık geliyor. Sen de sevmemişsin zaten, tam isabet :)

    YanıtlaSil
  3. Hamide Tekin,

    En meşhur serilerinden Düğün'ün ilk kitabı bu, daha üç kitaplık devamı da var ama bana bu kadarı yetti.

    Nefertiti,

    :) O fenalık hissi bana da geldi okurken, bir an evvel bitsin istedim. Normalde fuarda filan gördüğümde bucak bucak kaçıyordum bunlardan ama oyunu yüzünden merak ettim dediğim gibi. Oyunu da yarın ekleyeceğim Gece Kütüphanesi'ne.

    YanıtlaSil
  4. Merhabalar,

    Sinemasalyolculuk.com sitesinde yazmak istersen memnun olurum.


    arzucevikalp@sinemasalyolculuk.com

    YanıtlaSil

Burası sukûnetin hakim olduğu, tenha bir kütüphane. İçinden geçenleri fısılda ki orada olduğunu bileyim.