1 Ağustos 2011 Pazartesi

SAHAF GANİMETLERİ VE BİR ÇAY FİNCANI

Kırık Ayna, Cinayet Reçetesi ve Hercule Poirot İz Üzerinde bir şekilde ulaştığım ama kütüphanemde olmayan kitaplardı. Şanslıyım ki, bu eski basım kitapları görmeden aldığım halde hepsi temiz ve düzgün, en ufak bir yazı yok içlerinde. Bu kitaplarla birlikte Agatha Christie Koleksiyonu'mun sadece bir eksiği kaldı. Okumadığımı sandığım tek bir Christie. 

 John Dickson Carr ve Carter Dickson ise esasen aynı kişi, On Çay Fincanı ve İğne Deliği'yle Christie'den başka bir polisiye yazarın serisine başlamış olacağım. Cinairoman'dan tavsiyeyle aldım kendilerini. Devam edip etmeyeceğimi bu kitaplar belirleyecek haliyle. İğne Deliği'ni biraz okudum, en başındaki ev krokileri ve anlatımıyla hoşuma gittiğini söyleyebilirim.


Ellery Queen'in tarzı da sevdiğim polisiyeye yakın olduğu için Mor İzler'e bir bakmak istedim. Agatha Christie haricinde bu türü okumayan biri olarak önemli adımlar bunlar benim için. Umarım sonu güzel olur.  :)




6 yorum :

  1. çok güzelmiş canım benim... bayılırım eski kitaplara...

    YanıtlaSil
  2. Okuyunca daha da çok sevmeyi umuyorum. :))

    YanıtlaSil
  3. Tümünü okudun mu? Cidden büyük başarı. Ben de bunu yakalayamaya çalışacağım artık :) Eski kitaplar mükemmel kokar bu arada, renkleri daha bir sarıdır. Bol bol kokla :)

    YanıtlaSil
  4. Henüz o kadar hızlı değilim maalesef. Okudukça Gece Kütüphanesi'nde paylaşıcam inşallah.

    Çok sarı ve küf kokulu değiller ama cidden harika bir his verdiklerini söyleyebilirim.

    YanıtlaSil
  5. sahaflardan birkaç kitap almıştım ben de ama her nedense kitapların içini dışını detolle silmeme rağmen yine de sanki is kokusu sinmiş gibi geliyor bana. ikinci el kitapları okurken rahatsız oluyorum. elime alamıyorum. son çare olarak ince naylonla kapladım. öyle okumayı deneyeceğim. bu arada bardağınız çok güzel. güle güle kullanın. sevgiler.
    mine

    YanıtlaSil
  6. Buradaki kitaplardan Kırık Ayna da ince bir naylonla kaplı geldi bana. Elbette üzerlerinde binlerce mikrop var denilebilir ama kendi adıma bu kadar mekanik bakmak istemiyorum açıkçası. Sahaf kokusu sevdiğim bir şey. :)

    Fincan için söylediklerinize teşekkürler, fotoğrafı çekilmeden önce çatlayarak kalemliğe geçiş yaptı maalesef.

    YanıtlaSil

Burası sukûnetin hakim olduğu, tenha bir kütüphane. İçinden geçenleri fısılda ki orada olduğunu bileyim.