8 Temmuz 2014 Salı

KLİNGSOR'UN SON YAZI Hermann Hesse

Yayın Evi: Yapı Kredi Yayınları
Basım Yılı: 2011
Sayfa Sayısı: 60

Kendisi de bir ressam olan Hesse'in, resimle uğraşan bir adamın hayatının son yaz mevsimini anlattığı kitap hoş olsa gerek diye düşünmüştüm. Rosshalde kadar hüzünlü olmasını beklemesem de Klingsor'un Son Yazı'nı merak ediyordum.

Kitapla ilgili pek fazla yazmak istemiyorum çünkü hakettiği ilgiyi vererek okuyamadım nedense. Fakat onu ruhuna uygun şekilde tanımlayan bir yazı var, Hesse seviyorsanız mutlaka göz atmanız gerek: Klingsor'un Son Yazı, Nebilay Erdoğan (okuryatar).

Ve göğsünün içindeki bu duygu ne kadar güzel ve yakıcı ve anlaşılmazdı, hayatın en ufak parçasına, her rengarenk şeridine duyduğu bu sevgi ve açgözlülük, bakmak ve çizmek için duyduğu bu tatlı, vahşi dürtü, ama bir yandan da gizlice, incecik örtülerin altında, bütün bu yaptıklarının boşunalığını ve çocuksuluğunu içten içe bilmek! [sf 12]


2 yorum :

  1. Sevgili Biblio,
    Universite sinavina calistigim icin yorgun ve stresli oldugum şu dönemlerde güzel blogunuzun benim için ne kadar önemli ve özel bilmenizi isterdim.Bu harika yazılarınız sayesinde entelektüel bilginiz ve edebiyat zevkinizden bende birçok şey öğreniyorum.
    Hermann Hesse isminide sizin sayenizde öğrendim.
    Sizi Çok Seviyorum
    Sevgililer Şehbal

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gece Kütüphanesi'ni ne okuduğuma ve izlediğime dair not düşmek için açmıştım, yazmak isteği duymadığım veya vaktim olmadığı dönemlerde bunu hatırlıyorum ve kısa da olsa yazmaya çalışıyorum ama böyle seninki gibi yorumlar geldiğinde bir not defterinden daha fazla anlamı olduğunu da hissederek, mutlu oluyorum. Teşekkür ederim.

      Sil

Burası sukûnetin hakim olduğu, tenha bir kütüphane. İçinden geçenleri fısılda ki orada olduğunu bileyim.