14 Eylül 2014 Pazar

ÜSKÜDAR SAHAF FESTİVALİ [3-14 Eylül 2014]


Bu sene ilk defa 'deniz kıyısında bir kitap festivali' düşüncesiyle düzenlenen Üsküdar Sahaf Festivali'nden çok geç haberim oldu maalesef, bununla beraber  kitap deyince akan sular durduğu için bende, koşa koşa gittim tabii. Yeryüzünün en güzel panoramik manzarasına sahip semtinde dalga hışırtıları, adeta ruhu okşayan rüzgâr ve tabii eski kitaplarla dolu tezgahlar, kitaplıklar.. Bunlar festivalin şiirsel yanları ama son günleri gelen festivaldeki kalabalıktan doğru dürüst bir şeye bakamadım diyebilirim. 

İtiraf etmeliyim ki, festivale kitap almak için gitmedim, Sandık Odası bu haldeyken yenilerini eklemem ayıp artık. Ortamı görmek, biraz fotoğraf çekmek ve kitapları karıştırmak istiyordum, sanırım emelime de ulaştım. :) Alışveriş için gitmesem de hiç almamak olmazdı elbette. 

George Sand'ın özyaşam öyküsü Hayatım ve Akba polisiyelerinden Ölüm Sırası benimle eve gelen kitaplarım oldu, tanesi 5 tl ydi. Ayrıca 3 adedi 10 tl tezgahlar da gördüm ki gayet uygunlardı.

İlk defa yapıldığı için yoğun bir sahaf katılımı yoktu, festival alanı tıklım tıkış kitaplarla doluydu diyemeyeceğim. Birkaç sahafta efemeralar, çizgiromanlar da vardı ama minyatür şekilde.

Sahafların büyük çoğunluğu artık diğer İstanbul festivali için, zihnen Beyoğlu'na göç etmiş gibiydi ama canayakın ve güleryüzlüydüler. Bu arada Üsküdar Sahaf  Festivalini kaçıranlar için güzel bir haber; Beyoğlu Sahaf Festivali 17 Eylül'de başlıyor ve 7 Ekim'e kadar devam edecek.

Fazla uzatmadan Gece Kütüphanesi'nin ruhuna yakışır fotoğraflarla sizi başbaşa bırakıyorum..








15 yorum :

  1. Sevgili Biblio
    Yazinizi görünce evimin bu kadar yakınında bu kadar güzel bir etkinliğin varlığından haberdar olmadığım için üzüldüm.
    Ayrıca bu kadar yakınımda bir yerlerde bulunmanizda bana tuhaf bir sevinç ve heyecan yaşattı.
    Bu yıl üniversite sınavına hazirlandigim için gezmeye çok vaktim olmuyor,daha önce hiç sahafta bulunmamıştım bilseydim tadını çikartirdim.
    Eğer gitmiş olsaydım sizinle birbirimizin haberi olmadan ayni ortamda bulunmak çok farklı çok ama çok güzel olurdu.
    Hoşçakalın Şehbal

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk olduğu için tanıtım konusunda biraz sıkıntı yaşandı sanırım. Her sene geleneksel olarak devam edeceğini umuyorum. Güzel yorumun için çok teşekkürler, sevgiler.

      Sil
  2. Harika gözüküyorlar! Keşke Bursa'da da olsa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitaba ulaşmak açısından nadirkitap.com her yerde ama o ortamı yaşamak için İstanbul'a gelmeye değer.

      Sil
  3. inş devamı gelsin , haberimiz olmadı gerçekten ..:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beyoğlu'na kıyasla biraz kısıtlı bir alan ama umarım büyüyerek devam eder.

      Sil
  4. ben de bir kere gezmenin dışında her gün eve giderken de oradan geçtim:) gerçekten keyifli bir etkinlikti, kitaplar açısından çok zengin olmasa da öyle bir ortam olması bile beni mutlu etti, beyoğlu sahaf festivali için de sabırsızlanıyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ooo, çok şanslıymışsın Eren'cim. İlk günlerinde internette göremediğim için Cuma günü öğrenebildim ancak böyle bir etkinlik olduğunu.

      Ekstra bir durum olmazsa Beyoğlu'na gitmeyeceğim sanırım. :)

      Sil
    2. aaa yapmaa:) ama sanırım sandık odan çok dolu olduğu için:)

      Sil
    3. Evet hem o yüzden, hem de alanın yanındaki katlı otopark beni biraz ürkütüyor. Önceki gittiğimizde iki kız bir erkek olmamıza rağmen tedirgin olmuştum, tabii geceydi. Biri ısrarla götürürse itiraz etmem ama :))

      Sil
    4. yani evet haklısın gerçekten otopark ürkütücü:) ben götüreyim:)) uzun zamandır sandık odamı boşaltıp yeni "okunacaklar" listemi hazırlamaya çalışıyorum bakalım belki bu sefer listemdekileri bulabilirim festivalden:)

      Sil
    5. Umarım bulursun istediklerini. Aradıklarımı nadirkitapta bulduğum için genelde, o açıdan bir cazibesi yok festivalin, gitsem benim derdim yine biraz dokunmak, biraz da fotoğraf çekmek olur herhalde. Üsküdar'dakinde haftasonu da olması dolayısıyla kaç defa 'Pardon' dedim hatırlamıyorum, öyle dikilmişler tezgahların önüne kendi aralarında konuşuyorlar, kitaplara bakmıyorlar da, öyle insan setleriyle doğru dürüst bakamıyorsun bile kitaplara.

      Biz galiba karşı yakaların insanlarıyız senle Eren'cim, festivale yakın olduğuna göre. İnşallah bir gün birlikte de gitmek nasip olur. :)

      Sil
    6. Ah nadirkitap kesinlikle harika, ben de daimi bir müşterisiyim:) ama hani olur da aradıklarımı bulursam kargo parasından tasarruf edebilirim, aa bir de bazen güzel kartpostallar da buluyorum o da güzel oluyor:) sanırım öyle Bibliocum, inşallah:)

      Sil
    7. O zaman senden güzel bir Beyoğlu festivali yazısı bekliyorum canım. Keyifli gezmeler. :)

      Sil
  5. inşallah Bibliocum, teşekkür ederim:)

    YanıtlaSil

Burası sukûnetin hakim olduğu, tenha bir kütüphane. İçinden geçenleri fısılda ki orada olduğunu bileyim.