20 Kasım 2014 Perşembe

NAGAZAKİ Éric Faye

Yayın Evi: Sel Yayıncılık
Basım Yılı: 2014
Sayfa Sayısı: 88

Suluboya resimlere zaafım var. Bu kitabın kapağını  Eren'in yazısında görünce kalbimde bir balık oynadı*, ne yalan söyleyeyim. Sonra romanın yazılmasına sebep olan haberi de hatırladım, ilginç geldi ama böyle bir resme sahip olmasaydı kitabı alır mıydım, bilmiyorum.

Nagazaki, sahibinden habersiz girdiği evde, onunla birlikte, varlığını sezdirmeden aylarca yaşayan yaşlı bir kadının hikayesi.

Éric Faye, okuduğu haberden etkilenerek bu uzun hikayeyi yazmış, kurguya zihninden pek bir şey katmış diyemem ama sonunu güzel bağladığını düşünüyorum.

Bu arada kapak cidden şahane. Gerçekte daha da güzel görünüyor. Gülay Tunç tasarlamış ama çizimin kime ait olduğuna dair bir bilgi yok kitabın içinde maalesef.  Sel Yayıncılık'ın bir diğer şahane kapak tasarımı da İntihar Dükkanı kitabı içindi.


6 yorum :

  1. haberin ilginç olması bir yana yazar iki tarafı da çok güzel kurgulamış sanki :) ben de kapağını sevmiştim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olayı iki yönden anlatması ve özellikle kadının bunu neden yaptığına getirdiği açıklama iyiydi gerçekten.

      Sil
  2. Bibliocum bir kere daha beni andığın için çok teşekkür ederim:) kapak gerçekten şahane, bu arada şiire de bayıldım, hemen okunacaklar listeme ekledim Metin Altıok'u, hangi kitabından bu şiir?:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim Eren'cim, ne demek, asıl ben kitap zevkime bu kadar uyan blogunu okuyabildiğim için şanslıyım. Bir kitabı merak ediyor ve onun hakkında yazdığını okuyorsam, kesin kararımı da vermiş oluyorum, o kadar net.

      Cümledeki minik yıldıza link eklemiştim şiir için, oradan daha fazlasını okuyabilirsin istersen. Kitabın adı da Gerçeğin Öteyakası. :)

      Sil
    2. Ah bu güzel iltifatın beni ne kadar mutlu etti, çok teşekkür ederim, aynı cümleyi ben de senin için kuruyorum:) yeni baskısı yok sanırım ama şiir gerçekten çok güzel:)

      Sil
    3. İltifat değil ki, gerçek. :) Ben de mutlu oldum şimdi.

      16. su aydınlıktır sevgilim,
      bir boyut kazandırır döküldüğü yere;
      gözlerin kadar parlak ve derin.

      23. sen aklıma düşünce bir rüzgar
      duyarım dolar içime
      ve göğsümde bir pencere hızla çarpar.

      bu kısımlarını da çok severim. ♥ gerçekten şahane bir şiir.

      Sil

Burası sukûnetin hakim olduğu, tenha bir kütüphane. İçinden geçenleri fısılda ki orada olduğunu bileyim.