22 Mart 2016 Salı

PETER PAN James Matthew Barrie

Yayın Evi: Bordo Siyah
Basım Yılı: 2006
Sayfa Sayısı: 251

İsmi ve yansımalarını birçok yerde gördüğüm halde, tam olarak vakıf olmadığım bir hikayeye daha bakmak istedim ve Peter Pan'ın tam metnini alıp okudum.

Darling ailesinin üç çocuğu (Wendy, Michael, John) ve çocuklarına dadı olarak tuttukları Nana adında bir köpekleri vardır. Minikler, bir gece babalarının Nana'ya kızarak yanlarında yatmasına izin vermemesi sonucu odalarında yalnız kalırlar. Daha önce çocuklar uyurken, Düşler Ülkesi'nden gelerek onları ziyaret eden Peter Pan'ı yakalamaya çalışan Nana, küçük oğlanın gölgesini koparmıştır. Perisi Tinkerbell ile beraber Bayan Darling'in bir çekmeceye koyduğu gölgeyi bulmaya gelen Peter Pan, bu kez çocukların yalnız olduklarını görünce, onları kendisi ile Düşler Ülkesi'ne gelmeye ikna eder..

İyi kalpli ve birazcık kibirli Peter'in 'öpücük-yüksük' yanılsaması, Wendy'nin Düşler Ülkesi'ndeki 'anne' rolü, bir bebek güldüğünde bir perinin dünyaya gelmesi gibi tatlı ayrıntılarla dolu bu meşhur hikayeyi okuduktan sonra Peter Pan'ın diğer kitabı Kensington Bahçeleri'ni de merak ettim, yakın zamanda okumak istiyorum. 

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Burası sukûnetin hakim olduğu, tenha bir kütüphane. İçinden geçenleri fısılda ki orada olduğunu bileyim.