26 Nisan 2016 Salı

ZİKZAKLI YOL Anita Desai

Yayın Evi: GOA Basım Yayın
Basım Yılı: 2006
Sayfa Sayısı: 176

Zikzaklı Yol, Hint yazar Anita Desai'nin Türkçe'ye çevrilmiş tek romanı. Bir edebiyat dergisinde övgüyle bahsedildiğini okuyunca merak etmiştim.

Amerikan bir ailenin oğlu ve ailesinin geçmişini merak eden Eric, kız arkadaşı Em'in üniversitedeki eğitimi için yaptığı araştırmalara katılarak onunla birlikte Meksika'ya gider. Cornwall'den yola çıkarak, madenlerde çalışmak için bu sıcak coğrafyaya gelmiş ve Eric'in babasının doğumunda, karısını kaybetmiş olan dedesinin izlerini sürerken, yerel halk ve Kızılderililer hakkında da yeni şeyler öğrenecektir..

Yazarın son yayınlanan romanlarından biri bu. Onun yazınına dair çok şey ifade etmediği de söyleniyor ama her halukarda, diğer kitaplarını okumak için gereken şevki vermedi bana. Zikzaklı Yol'da üçüncü bölüme (Betty Ayrılır) gelene kadar ciddi bir sabırla, kendimi zorlayarak okudum. Betty'nin hikayesi romanı biraz canlandırır gibi olduysa da şimdiki zamana yani Eric'in arayışlarına dönünce yeniden o sıkıcı ilerleyişine kavuştu.

Tam bir zaman kaybı olan romanı ilk birkaç sayfadan sonra bıraksam iyi olurdu ama maalesef kitapların yarım kalmasından hiç hoşlanmıyorum.


2 yorum :

  1. Ben de malesef kitapları yarım bırakamayanlardanım ama son zamanlarda bu huyumu yenmeye çalışıyorum Bibliocum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten, değmeyenler için bırakmak lazım aslında :) ama maalesef.

      Sil

Burası sukûnetin hakim olduğu, tenha bir kütüphane. İçinden geçenleri fısılda ki orada olduğunu bileyim.