14 Ekim 2017 Cumartesi

GİZLİ KAMERA Zoran Živković

Yayın Evi: Zepros Yayınları
Basım Yılı: 2015
Sayfa Sayısı: 191

Başka Zaman Kütüphaneleri'ni çok uzun zaman önce okumuş ve adeta büyülenmiştim. Sonrasında Živković'in diğer kitaplarını da okudum, beğendiklerim oldu ama genel olarak tarzını sevsem de kütüphane hikayeleri kadar hiçbirinden etkilenmedim.

Cenaze levazımatçısı olan baş karakter, yaşadığı kentte bir sinema gösterisine davet edildiği bir mektup alır. Salona gittiğinde kendisinden başka sadece büyük sapkasıyla yüzünü örten bir kadının orada oturmakta olduğunu görür. Işıklar sönüp film başladığında bunun kendisini bir parktaki bankta oturarak geçirdiği bir zaman dilimini, kitap okuduğu için yakınına gelip oturan hoş bir kadını görmediği bir anı gösterdiğini farkeder. Gizli bir kayıt yapılmıştır ve ışıklar yandığında sinema salonunda kimse yoktur. Bir oyunun içinde olduğunu anlayan fakat merak yüzünden kendini bir türlü bundan kurtaramayan adam farklı randevularla çeşitli yerlere gider, ilginç olaylarla karşılaşır, gizemi çözmeye çalışır. 

Gizli Kamera, biraz merak uyandıran, iyi vakit geçirmek için okunabilecek hoş bir roman ama bu tür kedi-fare oyunları halihazırda çok görülen hikayeler olduğu için kendine has bir farklılığı olduğunu söyleyemeyeceğim.

4 yorum :

  1. ilginç bir hikayeye benziyor, yine de kütüphane hikayelerine öncelik vereceğim Biblio'cum, sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Baya hoş aslında ama Başka Zaman Kütüphaneleri’nin yeri çok başka 📚

      Sil
  2. bu yazarı atlamış olmam gerçekten utanç verici...bazen dikkatimden kaçabiliyor sanırım..Ama ilk önce "Başka zaman kütüphaneleri" ni okumalıyım. Hoşuma gidecek gibi.Teşekkürler.İyi okumalar
    ankaralıkitapkurdu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitaplarının uzun zamandır basımı yoktu, bu kitap ve Başka Zaman Kütüphaneleri haricindekilerin halen yok, sadece sahaflardan bulunabiliyor. Çok bilinen bir yazar değil. İyi okumalar.

      Sil

Burası sukûnetin hakim olduğu, tenha bir kütüphane. İçinden geçenleri fısılda ki orada olduğunu bileyim.