5 Haziran 2011 Pazar

MONTAGUE AMCA'NIN DEHŞET HİKAYELERİ_Chris Priestley

Yayın Evi: Tudem Yayınları
Basım Yılı: Aralık 2009
Sayfa Sayısı: 224

Issız bir ormanın gerisinde, pek de kimsenin uğramadığı büyük bir evde yalnız başına yaşayan Montague Amca'sını ziyarete giden Edgar, onunla başbaşa çay içerken, içinde bulundukları odadaki  bazı özel nesnelere dair anlattığı esrarengiz hikayeleri ürpererek dinler. Ona eşlik etmek isterseniz bu harika minik kitabı mutlaka okumalısınız.

"Korku" edebiyatına özel düşkünlüğü olan biri değilim. Ama Chris Priestley'in, Charles Dickens ve Edgar Allen Poe gibi kalemi kuvvetli yazarlardan beslenerek oluşturduğu grotesk atmosfer çok hoşuma gitti. Bu gerçeküstü gerilim kitabında hayaletler, hortlaklar, iblisler v.b. klasik dehşet öğeleri zorlama yada yapaylığa düşmeden, gayet dozunda kullanılmış. Montague Amca her hikayeyi bitirdiğinde bir sonrakine dair ipuçları sunarak Edgar'ın ilgisini uyandırıyor ve böylece kitap belli bir bütünlük de kazanıyor.

Chris Priestley, dehşetin boyutunu yavaş yavaş artırarak okurunu alıştıran bir yol çizmiş kitabı için. Bazı hikayeleri örneğin Patika, içerdiği vahşetle biraz insanı rahatsız etse de o kısma gelene kadar kendinizi kaptırmış bulunuyorsunuz.

Montague Amca'nın Dehşet Hikayeleri'ni çok beğenerek okudum. Bitirdiğimde bıraktığı hafif ürperten, gözle görünmeyenlere dair sersemletici hissi ise ayrıca sevdim diyebilirim.

Kitaptan haberdar olmama vesile olan Renkli Kitap' a teşekkürlerimle. :)

7 yorum :

  1. Ben de korku ve gerilimden fazla hoşlanmayan biri olarak, sevebilirim o zaman :)

    YanıtlaSil
  2. daha yazıyı okumadan kapağına tav oldum =)

    YanıtlaSil
  3. francesca mckennitt,

    Yazıda bahsettiğim gibi dozunda bir kitap, sanırım seversin.

    Euphoric,

    Ve yazıyı okumadım deme :) Çıkarılabilir bir kılıfı da var kitabın, çok cici. Arkakapağı da öyle, "Karanlık bastırdığında buralarda olmak istemezsin.." diyor.

    YanıtlaSil
  4. bu kitabı alınacaklar listeme ekledim bile :)
    Parfümün dansı' nı çok merak ediyordum gerek kapağı gerekse adı yüzünden ama sonuçta senin zevkine güveniyorum:)onu,ilerde belki çıkartılmak üzere listenin sonlarına attım ama bu bu kitabı istiyorum:)

    YanıtlaSil
  5. Teveccühün için teşekkürler, pişman olmayacağına garanti veriyorum. :)

    YanıtlaSil
  6. Kitabı bitirmediğim için spoiler varsa diye daha önceden okuyamadım yazını ama şimdi rahatça okudum ve gördüm ki boşuna beklemişim;) Güzel yorumun için ben sana teşekkür ederim, seveceğin bir kitabı okumana vesile olmuşum ne mutlu bana;)

    YanıtlaSil
  7. Kitabı deşifre edecek yahut okuma zevkini bozacak bir şey yazmamaya özen gösteriyorum, ben de böyle yazılar okuduğumda kızıyorum çünkü. :)

    Montague Amca'yı çok sevdim, kitap kulübündeki arkadaşlardan yazıyı görüp okuyanlar da aynı şekilde. Tekrar teşekkürler.

    YanıtlaSil

Burası sukûnetin hakim olduğu, tenha bir kütüphane. İçinden geçenleri fısılda ki orada olduğunu bileyim.