31 Aralık 2012 Pazartesi

NEDEN EVANS'A SORMADILAR? _ Agatha Christie

Yayın Evi: Altın Kitaplar
Basım Yılı: 2011
Sayfa Sayısı: 301

Uçurumun kenarında, köy doktoru ile golf oynayan rahibin oğlu Bobby, bir çığlık duyar. Sesi duyduğu yöne doğru gidince bir adamın yol kenarındaki uçurumdan aşağı düşmüş olduğunu farkederler. Yanına indiklerinde ölmek üzere olan adam son bir cümle mırıldanır: 'Neden Evans'a sormadılar?' 

Bobby birkaç gün sonra bir cinayet girişimiyle karşı karşıya kalır ve tanık olduğu ölümün bir kaza olup olmadığından şüphelenmeye başlar. Yakın arkadaşı Frankie ile o anlamsız gibi görünen cümlenin gizemi çözmeye karar verirler..

Neden Evans'a Sormadılar?, Christie'ler içinde fazlasıyla teknik olanlarından biri. Gayet düzenli, heyecanlı, tıkır tıkır ilerliyor. Tam bir macera-polisiye ancak en favorilerimden biri olduğunu söyleyemem. Agatha Christie'yi sadece iyi polisiye yazdığı için okuyor olsaydım, durum değişirdi tabii.

Esrarengiz Sanık'ta olduğu gibi yine yayın politikası sonucu birçok isme sahip bir Christie bu: Uçurumdan Aşağı, Evans Nerede, Esrarlı Kayalık, Evans'a Neden Sormadılar, Ceset Dedi ki.

Ceset Dedi ki, mantıki hatasına rağmen en ürpertici ve güzel ismiydi bence. Çok yakışıyordu. O haliyle birkaç defa okumuş ve sevmiş olduğumu hatırlıyorum.

4 yorum :

  1. aslında gerçek adı why didn't they ask evans..yani bu kez tam oturtmuşlar adı.. ama sanki neden evans'ı sormadılar daha doğru olurmuş.. yanlış mı anımsıyorum bilemedim şimdi bi daha bakmam gerek.. ben de çok beğenerek okumuştum..
    bayılıyorum kitap bloglarında agatha christi'yi görmeye..

    atalet

    YanıtlaSil
  2. Evet, orijinal adı o şekilde. İsim, Evans'a vasiyetname yapan yaşlı bir adamı neden sormadıklarına dair.

    YanıtlaSil
  3. Gerçekten de Ceset Dedi ki insanı daha bir etkiliyor sanki. Kitap eski okuduklarımdan ve sevdiklerimden biridir. Bobby ve Frankie çok tatlılar. Bu romanın Miss Marple'ın eklenmiş bir film uyarlaması var bu eklemeye rağmen oldukça keyifliydi film. Bu isim değişiklikleri külliyatı tamamlamak isteyenler için sorun olabilir dikkat etmek lazım
    Sevgiler ellerine sağlık Canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filminde Miss Marple olması bana biraz tuhaf geldi ama henüz izlemedim canım. Yorumun için çok teşekkürler. =)

      Sil

Burası sukûnetin hakim olduğu, tenha bir kütüphane. İçinden geçenleri fısılda ki orada olduğunu bileyim.