4 Ekim 2013 Cuma

GÜVERCİNLER ARASINDA BİR KEDİ _ Agatha Christie

Yayınevi: Altın Kitaplar
Basım Yılı: Ekim 2012
Sayfa Sayısı: 301

Agatha Christie Okumaları'mızın benim için ilk kitabı Güvercinler Arasında Bir Kedi'ydi.

Daha önce Kapı Tekrar Vuruldu adıyla yayınlanan kitabı uzun zaman önce okuduğum için, son birkaç sayfaya gelene kadar yeni bir kitap okuyormuş gibiydim.

Meadowbank adında özel bir İngiliz kız okulunda peşpeşe öldürülen öğretmenlerin gizemi, Ramat Emirliği veliahtı Prens Ali Yusuf'un bir şekilde okula bağlanan hikayesiyle güzel bir kitap bu. 

Tabii ki, öğretmenler, öğrenciler ve veliler üzerinden Agatha Christie'nin insan çeşitlemelerini okumak da çok eğlenceli.

Güvercinler Arasında Bir Kedi, Christie'nin başyapıtları arasında diyebileceğim bir kitap değil ama sürükleyici ve zevkli bir polisiye roman.

Eylül ayının son onbeş gününü Agatha Christie okuyarak geçirdik. Sevgili arkadaşım thalassapolis'le kararlaştırdığımız bu güzel okuma serüveni, blog ve instagram üzerinden bize katılan arkadaşlarla daha da hoş bir hal aldı. İlk yazı vesilesiyle, ilginiz ve katılımlarınız için teşekkür ediyorum. Birlikte okumaktan büyük keyif aldığımız için, yeni okumalarımızın planlarını yapmaya başladık bile..

31 Ekim 2013 tarihinde Agatha Christie'nin Elmayı Yılan Isırdı (Hallowe'en Party) kitabını okumayı ve hatta filmini de izlemeyi düşünüyoruz. Bizimle eş zamanlı okumak/izlemek isteyenler için ayrıca linkler içeren bir yazı da yayınlayacağım.

Daha sonrasında da Dünya Edebiyatı'nın mihenk taşlarından biri denilebilecek bambaşka bir yazar ayımız olacak. Ayrıntıları kesinleştiğinde yine Gece Kütüphanesi'nin yanısıra, twitter ve instagram hesaplarından da duyurularını takip ederek bize katılabilirsiniz..


5 yorum :

  1. Agatha Christie ile ilgili her türlü etkinlikte varım artık :)

    YanıtlaSil
  2. çok güzel bir yazı olmuş hele okuma planlarımız için şimdiden çok heyecanlıyım... Benim kronolojik okumam ne güzel tesadüf etti cadılar bayramında Elmayı Yılan Isırdı'yı okumak için.
    Güvercinler Arasında Bir Kedi'ye gelince ben çok seviyorum zira böyle yatılı okullara karşı bir sempatim var. Malum Küçük Prenses ve Judy Abbot'tan ötürü. Çok keyiflidir bu kitap bu sebeple.
    Seninle bu okumalarımız hiç bitmesin Canım arkadaşım ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deniz'cim, ne güzel oldu Elmayı Yılan Isırdı ile alakalı planımız, ben de epeydir okumamıştım ama çok severim ve özlemiştim ♥.♥

      Küçük Prenses deyince aklıma geldi, bizim bir de nostalji okumamız olacaktı değil mi? İnşallah ders düzenine göre onu da güzel bir haftaya ayarlamak nasip olur.

      Sondaki tatlı dileğine yürekten Âmin! diyorum. İyi ki varsın canım.

      Sil
  3. Evet o aklımdan çıkmış yakın bir zamanda yapalım onu
    Sevgiler Canım Sen de iyi ki varsın...

    YanıtlaSil

Burası sukûnetin hakim olduğu, tenha bir kütüphane. İçinden geçenleri fısılda ki orada olduğunu bileyim.