19 Temmuz 2015 Pazar

HAYAT ÇOK GARİP, VAPURLAR FİLAN... Cenk-Erdem

Yayın Evi: Epsilon Yayınları
Basım Yılı: 2007
Sayfa Sayısı: 219

Adaya götürecek vapurun kalkmasına birkaç saat vardı. Vakit geçirmek için sahil kasabasında dolaşırken, ara sokaklardan birinde rastladığım sahaf dükkanında Müebbet Muhabbet'in ilk kitabını bulmuştum.

Radyo programını okumak değişik bir his olsa da, Cenk ve Erdem'in mizah anlayışına aşinalıkla, cümleleri nasıl bir tonlamayla kurmuş olabileceklerini hayalimde canlandırmak zor değildi. O kitapta tüplü dalış kısmına baya bir güldüğümü hatırlıyorum.

İlkgençlik dönemimde hangi kanalda denk gelirsem izlerdim onları. Acayip şarkılar söyler, çılgın buluşlar yaparlardı. Son derece ciddi bir tavırla kurdukları esprili muhabbetler sürekli kahkahalarla güldüren cinsten değildi ama sohbetlerinin verdiği keyif ve tebessüm uzun süre etkisini yitirmezdi. 

Geçenlerde, 52 saat aralıksız muhabbet ederek kırdıkları dünya rekoru videolarını yine gülümseyerek izliyordum, merak ettiğim bir iki şeyi araştırınca, ikinci kitabı yani Hayat Çok Garip, Vapurlar Filan'ı gördüm. Aldıktan sonra hemen okumak niyetindeydim fakat o esnada Cenk bir kaza geçirdi, iyileşene kadar kitabı okumaya içim elvermedi.

Bu ikinci derlemede, en hoşuma giden kısımlar 'vuahh gaste' ismini verdikleri, bir gazete ekindeki hayat önerileri (!) üzerine yorumları oldu. Baya gülerek okudum. Kapağındaki illustrasyonu da çok sevdiğimi söylemeliyim.

Radyo kayıtlarına aboneyim, zaman zaman dinliyorum ama jest ve mimiklerini görerek esprilerini duymak daha çok tercihim. Edeb sınırlarını aşmayan, kalitesi değişmeyen bu şahane muhabbet umarım daha çok uzun yıllar sürer ve takip etme imkanımız olur.

9 yorum :

  1. Ben de aynı senin belirttiğin şekilde yıllar öncesinden beri takip ederim Cenkle Erdem'i sevgili Biblio =D Böyle yazını okurken o yıllara gittim hatta, ne güzeldi. Bir dönem kısa süreli yayın yapan bir kanal vardı Hot Tv olabilir ismi çok hatırlamıyorum ama birbirinden güzel programlar vardı biri de onlarınkiydi hatta çok güzel bir bilgisayar oyunları programı vardı onlara da misafir katılırlardı-o kanaldaki yayınlarını özellikle unutmuyorum, çok eğlenirdim =) Günümüzde daha kolay ulaşılsa da TV'den izlemek ayrı bir keyifti benim için de. Bu arada kitaplarını okumamıştım, bir ara okumak isterim, eminim onlar da çok keyiflidir. Güzel bir hafta dilerim =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sırf Cenk-Erdem var diye, genelde abuk sabuk denilebilecek tiplerle dolu bir yarışmayı bile izlemiştim, böyle kutucukların içindelerdi galiba. İnce esprileri oradakileri de kırıp geçirmişti. Bir de birbirlerini cezalandırdıkları meşhur program vardı, onu da çok sevmiştim. Nette sadece bir bölümünü bulabildim tekrar izlemek istediğimde. :)

      Onları sevince, kitaplarını sevmemek mümkün değil, keyifle okuyacağını tahmin ederim Güngör'cüm. Yazımın hatırlattıklarına sevindim. Yorumun için teşekkür ederim çok :)

      Sil
  2. Bibliocuum yine ortak bir sevgimiz, ben de Cenk ve Erdem'i çook severim -herhalde o zaman çıktıkları kanal "satel"di- ortaokul günlerimden beri severek takip ederim, kitaplarına hiç denk gelmemiştim ama dediğin gibi jest ve mimikleriyle izlemenin tadı ayrıdır, ne güzel, kapak ilüstrasyonunu ben de çok sevdim bu arada, sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazarken bir an aklıma geldi kanalın adı ama emin olamadım, şimdi sen söyleyince tamam oldu, evet Eren'cim Satel'deki gece programıydı.

      Çok yakın şeyleri seviyoruz, burada da aynı olmasına çok mutlu oldum. Zaten sen bir kitabı beğendim deyince onu alıp okumakta hiç tereddüt etmiyorum. En son Yalın Tutku'yu okudum, yine tam isabetti.

      Yorumun için çok teşekkür ederim, böyle nedenini bilemediğim fasılalardan sonra yazdığım ilk yazıya sevdiğim kişilerin katılması beni çok mutlu ediyor. Sevgilerimi gönderiyorum canım. :)

      Sil
    2. Aynen Bibliocum ben de senin tavsiyelerini gözü kapalı alıp okuyabiliyorum, çok sevindim Yalın Tutku'yu beğenmene, ben de en son Doktor March ve Dört Oğlunu okudum, o da tam isabetti benim için:) Ben teşekkür ederim, zaten hem blogunu hem instagramını sık sık kontrol ediyorum ama çok özletme kendini böyle, sevgiler:)

      Sil
  3. Radyo programlarının kitaplaştırıldığını hiç bilmiyorudum, yeni haberim oldu! Bu ikiliyi severim, eskiden programlarına denk geldikçe kaçırmazdım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazının kitaplardan haberdar edişine sevindim. Neye güldüğümüzle paralel bu yorumlar çok kıymetli. Teşekkür ederim.

      Sil
  4. Cenk Durmazel'den bahsediyorsak, radyo programlarını bilmiyorum ama müziğini severek dinliyorum ben de.
    Üzülmüştüm kaza geçirmesine de :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sohbetlerini dinlemek veya izlemek çok eğlenceli. Cenk'in ayrıca bir kariyeri var ama en meşhur oldukları yön Müebbet Muhabbet, özellikle dünya muhabbet rekorunu kırdıklarından sonra. Çabuk iyileşmesine ben de çok sevindim, umarım bir daha böyle bir şey yaşamaz.

      Sil

Burası sukûnetin hakim olduğu, tenha bir kütüphane. İçinden geçenleri fısılda ki orada olduğunu bileyim.