12 Nisan 2017 Çarşamba

GİZLİ DÜŞMAN Agatha Christie

Yayın Evi: Altın Kitaplar
Basım Yılı: 2015
Sayfa Sayısı: 325

Gizli Düşman, uzun zamandır basımı olmayan bir kitaptı. Hatta Agatha Christie Koleksiyonu'mun da son parçası olarak bu kitabın Meçhul Düşman adıyla Ak Kitabevi'nden çıkan eski baskısını almıştım, böyle ayrı bir yeri vardır.

Genellikle casusluk hikayeleri içerisine düşen Tommy ve Tuppence Beresford çiftinin ilk macerası, çocukluk arkadaşı oldukları için tanışma kitabı değilse de, dedektifçilik oynamaya başladıkları ve sonunda evlenmeye karar verdikleri bir dönemi içeriyor.

Kitabın konusu da anlattığım Meçhul Düşman yazısı Gece Kütüphanesi'nde bulunduğu için tekrar etmeyeyim ama eski baskıyı okuduğumda biraz sıkılmıştım, Gizli Düşman tam çeviri ve yaklaşık 100 sayfalık eksik bu kitapta tamamlanıyor. Bu haliyle daha çok hoşuma gitti.


2 yorum :

  1. Gerçekten rol modelimsiniz diyebilirim. Yazılarınızı ve yorumlarınızı merakla takip eden bir Agatha Christie hayranıyım. Yazmaya hep devam edin lütfen, yeni tanıdığım herkese önce Agatha Christie okumasını, sonra ise sizin blogunuza göz gezdirmesini tavsiye ediyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim yazdıklarınız için, hoşgeldiniz ama keşke sizi anımsatabilecek bir isim veya rumuz da yazmış olsaydınız Adsız yerine.

      Sil

Burası sukûnetin hakim olduğu, tenha bir kütüphane. İçinden geçenleri fısılda ki orada olduğunu bileyim.