12 Ağustos 2015 Çarşamba

KÜÇÜK PRENSES VE CÜCELER George Macdonald

Yayın Evi: Serhat Yayınları
Basım Yılı: 1984
Sayfa Sayısı: 96

Kariye'nin minik kare taş döşeli, dik yokuşunu tırmanıp gittiğim deniz manzaralı kütüphanesinde çocuk kısmını baştan sona elden geçirdiğim zamanlardan bir kitaptı bu. O zaman okuduğum adıyla Prenses ve Yeraltı Cüceleri. Bazılarına çocuk kitabı denmesine halen hayret ettiğim kitaplar içinde, en ürpertici olanlarından biriydi..

Irene adında küçük, soylu bir kız, oturduğu sarayın yakınlarındaki dağa oyulmuş madenin gizli odalarında yaşayan ve prensesi kaçırmak niyetinde olan kötü kalpli cüceler, Irene'ye yardım etmek isteyen küçük madenci Curdie ve Irene'nin esrarengiz bir şekilde kaybolup geri gelen büyükannesiyle ilginç, hoş bir hikaye.

Çocukken okuduğuma benzer bir ilgiyle, geçenlerde yeniden okudum Irene'nin hikayesini ve Gece Kütüphanesi'nde de yeri olsun istedim. Serhat Yayınları'nın bu minik kitapları gerçekten şahaneydiler.


12 yorum :

  1. Ne kadar ilginç bir hikaye, kim bilir yeniden okuduğunda neler hissettin, benim de aklımda ortaokulda okulun kütüphanesinde kitapları karıştırırıken duyduğum heyecan:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maden bölümlerinde yine tedirgin oldum açıkçası, tabii aslında bahsedilen yaratıklar da 'cüceler' değil :) Çocukluk kitaplarını okumanın yeri hakikaten farklı Eren'cim, teşekkürler güzel yorumun için.

      Sil
  2. Serhat Yayınları'nın bu kitaplarını ben de çok severim; benim de korkarak okuduğum hikayelere sahip bir kitabı vardı şu an ismini hatırlayamadığım =) Yine görsem kitapçılarda alırım sanırım =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sahaflarda var bazıları ama tam listesi bir yerlerde olsa keşke, bakıp çocukluk kitaplarımızı hatırlasak :)

      Sil
    2. Bendeki kitabın arkasında bir liste vardı, kitabı bulup bakacağım, doğru hatırlıyorsam fotoğrafını paylaşırım =)

      Sil
    3. Teşekkür ederim Güngör'cüm, bu baskısını gazete verdiği için arkasında liste yoktu.

      Bu kitaplardan çocukluğumdan kalma 5-6 tane olması lazım ama birilerine hediye etmişim sanırım, kütüphanede bir tane kalmış gördüm, ben de bakayım belki arkasında vardır. :)

      Sil
  3. Çok güzel bir paylaşım olmuş sanırım biraz bulunması zor gibi ??? Öylemi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeni basımı yok sanırım ama sahaflarda bulunabiliyor. Teşekkür ederim :)

      Sil
  4. Bu kitabi benden baska birilerinin de hatirliyor olusu cok guzel.Geceleri okuyamazfim korktugum kadar merak da ederdim neler olacagini.Cok gerilirdim vay bee hala aklima geliyor o anlarda hissettiklerim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maden kısmı çok ürperticiydi gerçekten. Yorumunuz için teşekkürler, böyle bir kitaba geldiği için silmeye kıyamadım ama adsız yorumları yayınlamak yerine bir namı müstear da olsa isim bırakmanızı isterdim.

      Sil
  5. Ah bu kitap:) hem korku hem de merak içinde okurdum. Aklıma düştü birden ararken benden başka okuyup hatırlayanlar olduğuna da rastgeldim. Ne mutlu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne iyi ettiniz de geldiniz :) Teşekkür ederim.

      Sil

Burası sukûnetin hakim olduğu, tenha bir kütüphane. İçinden geçenleri fısılda ki orada olduğunu bileyim.