25 Mayıs 2012 Cuma

PUPPET SHOW: RETURN TO JOYVİLLE [Mayıs 2012]

Puppet Show serisi, Souls of the İnnocent, Mystery of Joyville ve Lost Town dan sonra 2012 yılında Return to Joyville ile devam ediyor. Souls of the İnnocent iyi bir ilk deneme, Mystery of Joyville ise serinin en iyi ve özenilmiş oyunuydu. Lost Town'da çizimler yine mükemmel, atmosfer etkileyici olmasına karşın hikaye hayli kısalmıştı ve bulmacalar yerinde sayıyordu.

Return to Joyville, kendini tekrar eden Puppet Show'a kurban gitmiş maalesef. Konu, mekan seçimleri açısından bir hayli yavan fakat eklediğim resimlerden de görebileceğiniz üzere çizimler son derece estetikti.

Bu açıdan yeni, değişik bir şeyler yapmaya çabalayan tek ve en iyi serinin Mystery Case Files olduğunu düşünüyorum. Örneğin Return to Ravenhearst veya Escape from Ravenhearst, her ne kadar Ravenhearst üzerinden ekmek yiyorsa da özgün ve teknik açıdan farklı bulmacaları, yeni fikirleri ile geliştiğini ispat ediyordu.

Her halukârda Puppet Show: Return to Joyville, harikulade kuklalarıyla ürpertici bir güzelliğe sahip, hoş bir oyun. Klasik ve basit saklı obje tarzıyla, zihninize değilse de gözünüze hitap ettiğini söyleyebilirim.







4 yorum :

  1. Çizimler çok hoş gerçekten, şirin bir oyuna benziyor. Bu arada mystery case files'in yeni oyununu dört gözle bekliyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de merakla bekliyorum ama yine kasım-aralık gibi çıkarırlar herhalde. :) Onlar gibisi yok.

      Sil
  2. Çok güzel çizimler ve hafif ürkünç gerçekten sanki bir anda bir şeyler olacakmış tekinsiz bir hava var. Geçenlerde Pharoah oynadım kulakların çınladı mı? Evlere yerleştikleri anda çalan müzikte epeyce andım seni Canım Arkadaşım
    Sevgier...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deniz'cim tam Shakespeare'ın ilk yazısını bitirip yayınlamak üzereyken yorumunu görmek ne güzel denk geldi. Hep aklımdasın canım, hangi zamandı ayırd edemedim ^.^

      Sil

Burası sukûnetin hakim olduğu, tenha bir kütüphane. İçinden geçenleri fısılda ki orada olduğunu bileyim.